Karácsonyi függöny

Hozzávalók:  piros függöny, színes filc, ragasztó, olló, tű, cérna (a filc színeihez illő színekben), alkoholos filc, skicchez papír, ceruza.

Először is be kellene szerezni valamilyen függönyanyagot. Javaslom a pirosat, lévén gyerekszobáról van szó. Ha lehet ne legyen átlátszó, hiszen ez dekorként, vagy sötétítőként kellene, hogy szolgáljon. Én egyébként az Ikeában kapható piros, kész függönyre szavazok. Ha csak függönyanyagunk van, akkor a függönyök méretre szabásával és elkészítésével kell a munkát kezdeni.

Ha megvan a függöny, szerezzünk be filcből készült karácsonyi figurákat. A Baumaxban lehet ilyeneket kapni például. Ha nem kész figurákat használunk, akkor filc anyagot kell beszerezni. A színek attól függenek, természetesen, milyen figurákat szeretnénk a dekorációhoz használni. Kell egy kis barna, ha rénszarvast tervezünk; zöld, a fenyőnek; fehér a hóembernek és az angyalkákhoz; sárga - narancssárga a csillagoknak - az egésznek csak a fanzáziánk szabhat határt.. A filcre rajzoljuk át a mellékelt mintát, majd ügyesen vágjuk ki. A más színű részeket ragaszuk az alapmotívumra. A nagyon apró részleteket alkoholos filctollal rajzoljuk a figurára - pl. száj. Ha készen vannak a figurák, helyezzük el őket a függönyön és varrjuk rá apró öltésekkel.

Figuramintákat találsz az oldal alján a letölthető fájlok között

Főoldalra        Lap tetejére
Üvegfestés

Hozzávalók: üvegmatrica festékek (kontúr és színező), genoterm, genoterbe illeszkedő papír vagy minta, ceruza

Az üvegfestés használata igen egyszerű, az elkészült képeket többször is áthelyezhetjük bármilyen felületre.

Először is rajzoljunk egy mintát, vagy keressünk egy mintaként használható képet. Helyezzük egy genotermbe. A genotermről könnyen leválik majd a remekmű, ha elkészült. A genotermen keresztül a kontúrfestékkel rajzoljuk meg a körvonalakat. A körvonalak megrajzolásához a flakonra csavarjuk fel a szűkítő hegyet, de ez nem szükséges, hogyha a flakonon nyílása elég szűk. A flakont tartsuk úgy mint egy ceruzát. A festéket egyenletesen nyomjuk ki belőle. A kontúrfesték úgy folyik ki belőle, mint egy folyékony vonal. A festőhegy akár hozzá is érhet a fóliához, de  vezethetjük fölötte is. A távolság viszont ne legyen több mint 1 cm. Vegyük figyelembe a gyártó előírásait, és a kontúrfesték száradási idejét tartsuk be! A festéket úgy nyomjuk ki a flakonból, hogy ne haladja meg a kontúrvonalat. Vigyázzunk, hogy mindenhol egyenletes legyen. A kontúrozást 1 - 2 óráig hagyjuk száradni. Ha teljesen megszáradt, kezdjük el a többi festékkel kiszínezni a képet. Miután készen vagyunk a képpel, tartsuk be az előírásokat és hagyjuk száradni. Általában 24 órát kell, hogy száradjon a festék. Miután megszáradt lehúzhatjuk a fóliáról és akármilyen sima felületre feltehetjük (pl.: tükör, ablak, csempe, stb.).

Főoldalra    Lap tetejére


beolvass0002.jpg
File Size: 288 kb
File Type: jpg
Download File

beolvass0003.jpg
File Size: 153 kb
File Type: jpg
Download File

beolvass0004.jpg
File Size: 255 kb
File Type: jpg
Download File

beolvass0005.jpg
File Size: 173 kb
File Type: jpg
Download File

beolvass0006.jpg
File Size: 359 kb
File Type: jpg
Download File

beolvass0007.jpg
File Size: 237 kb
File Type: jpg
Download File

beolvass0008.jpg
File Size: 211 kb
File Type: jpg
Download File

Főoldal